Изведнъж. Сърбия сменя курса си към Русия заради смъртта на Навални?

от Лазар Лазаров

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че след смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, без съмнение позицията на Сърбия по отношение на Русия ще бъде още по-трудна, предаде Танюг.

Въпросът не е някой да дойде и да каже на Сърбия да въведе санкции срещу Русия, тъй като това не е възможно, обяснява той в интервю за сръбската телевизия “Първа” .

„Случилото се с Навални, естествено, е трагично, когато толкова млад човек изгуби живота си,“ отбелязва сръбският държавен глава.

Той  посочи, че не иска да спекулира какво се е случило с Навални, тъй като не е следствен орган.

„Не съм толкова умен, като всички по света, които знаят всичко предварително. Това е въпрос за политическите анализатори, не за президента на една страна. Дали обаче позицията ни ще бъде по-трудна – нямам никакви съмнения в това„, добавя сръбският лидер.

По въпроса за  критиките от медиите за това, че не е аплодирал речта на съпругата на Навални, Юлия Навална, на Мюнхенската конференция по сигурността, Вучич  е направил коментар  за първи път, отбелязва ДПА.

По думите му по време на речта на Навална той се е държал достойно като човек, който изразява съчувствие към някого, загубил близък. Според сръбския президент Навална е седяла преди това до него в залата, но той не я е разпознал.

‘До мен седеше жена. Наистина нямах идея коя е. Погледнах й баджа, но той се беше обърнал наопаки и не можах да видя коя е жената. Виновен съм, че не знаех, коя е жената“, посочва Вучич.

Източник: БТА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!