Сара Вагенкнехт подхвана Шолц за Украйна

от Лазар Лазаров

Германският политик Сара Вагенкнехт разкритикува канцлера на Германия, Олаф Шолц, че не иска да започне преговори по мирно споразумение за войната в Украйна. Тя сподели мнението си в интервю за немския информационен портал „T-Online“, предаде Известия.

Вагенкнехт отбеляза, че партията на Шолц включва бившия канцлер Герхард Шрьодер, който е установил директен канал за диалог с руския президент Владимир Путин. 

„Абсурдно е да не го помолим да проучи възможностите за прекратяване на огъня и за мирни преговори зад кулисите“, коментира лидерът на германската партия „Алианс на Сара Вагенкнехт“ (АСВ).

Според Вагенкнехт в случай на прекратяване на огъня Украйна трябва да се обяви за неутрална държава.

Политикът добави, че ситуацията в Украйна само ще се влоши без преговори с Русия за разрешаване на кризата, предаде руският вестник „Газета.Ru“. Както посочва изданието, преди това Вагенкнехт призова западните страни да осъзнаят необходимостта от преговори за разрешаване на конфликта в Украйна и да спрат доставките на оръжие за Киев.

Както отбелязва Известия, Вагенкнехт редовно призовава за прекратяване на огъня и преговори.

Припомня се, че на 18 март тя призова Запада да спре снабдяването на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с оръжие. Политикът припомни, че Русия е показала, че има възможност за мирни преговори. Тя също така посочи, че някои държави вече са наясно със ситуацията и са спрели да предоставят военна помощ на Киев. Лидерът на АСВ също така задава въпроса, защо Германия изключва възможността за провеждане на преговори и не се застъпи за възстановяване на сътрудничеството с Руската федерация, а въвежда антируски санкции.

Критично припомня, че по-рано  проучване сред общественото мнение на германския телевизионен канал ZDF установи, че само един на всеки десет германци очаква Украйна да спечели войната срещу Русия, като данните сочат, че 82% от германците са скептични, че Украйна може да победи с помощта на западната оръжейна подкрепа.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!