Сара Вагенкнехт: Правителството на Германия не е само най-глупавото в Европа

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Основателят на партията „Алианс на Сара Вагенкнехт“ и депутат от Бундестага Сара Вагенкнехт разкритикува германското правителство за разходите за оръжия и помощ за Украйна, като ги нарече чиста лудост. Това съобщи германският вестник Suddeutsche Zeitung на 14 февруари.

По време на политическото събитие в град Пасау тя нарече коалиционното правителство на Германия най-глупавото и най-опасното в Европа, „което не може да бъде позволено да продължава (да управлява)“.

Тя обвини сегашното правителство, че се застъпва за доставки на оръжия за Украйна с мотива, че в противен случай руснаците уж щели да се озоват на прага на страната. Тя нарече подобни спекулации – глупости, предаде Известия.

Според нея германското правителство е подставено на Съединените щати и доставката на оръжие на Украйна е „чиста лудост“.

„Имаме нужда от пари тук в страната за добри пенсии, за добро здравеопазване, за подходяща инфраструктура, за това са ни необходими, а не просто да харчим все повече и повече пари за това проклето военно натрупване и доставка на оръжия“, заключи Вагенкнехт.

По-рано същия ден германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че страната ще прехвърли три до четири пъти повече артилерийски снаряди на Украйна през 2024 г. , отколкото миналата година. Той добави, че динамиката на доставките нараства, „което е добре за Украйна, а оттам и за нас“.

Преди това, на 12 февруари, демонстранти се събраха пред площадката, където ще бъде построен нов завод за боеприпаси за концерна Rheinmetall в Долна Саксония. Новият завод ще произвежда по-специално артилерийски боеприпаси.

През декември 2023 г. германските въоръжени сили възложиха на Rheinmetall да произведе десетки хиляди снаряди за украинската армия до 2025 г. Отбелязва се, че необходимостта от попълване на запасите е довела до сключването на големи договори за артилерийски боеприпаси.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!