Милиардерът Дейвид Сакс предупреди, какво ще направи Байдън, ако бъде преизбран!

Дейвид Сакс

Американският президент Джо Байдън ще изпрати американски военни в Украйна, ако бъде преизбран за втори мандат. Това изявление направи американският милиардер Дейвид Сакс на 2 март.

„Първоначално Байдън се противопостави на изпращането на F-16, танкове Abrams и ракети с голям обсег в Украйна на основание, че това може да започне Трета световна война. Той вече е изпратил всичко това“, подчерта той в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Според Сакс изпращането на сухопътни войски все още е „единственото табу“, но френският президент Еманюел Макрон наскоро повдигна въпроса за обсъждане. Освен това всеки ден се получава информация, че специалните сили на НАТО вече са на територията на Украйна.

Милиардерът отбеляза, че Байдън не може да изпрати американски войски в Украйна, преди да спечели президентските избори, тъй като „би било твърде непопулярно“ за него (в този предизборен момент).

Но не се съмнявам, че ако бъде преизбран, той ще изпрати сухопътни войски в Украйна“, каза Сакс.

По-рано, на 27 февруари, говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън заяви, че САЩ няма да изпращат войници в Украйна за участие във военни действия. Байдън е уверен, че нов пакет от помощи ще помогне на украинските войски, ако Конгресът го одобри, добави тя.

На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон каза, че западните лидери са обсъдили възможността да изпратят свои войски в Украйна. Той добави още, че „нищо не може да се изключи в развитието на ситуацията“. Въпреки това в редица страни, включително САЩ , Германия и Великобритания, възможността за подобен сценарий беше отречена. Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че няма такива планове .

В същия ден официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков подчерта, че пряк сблъсък между страните от НАТО и Русия не е в интерес на страните от алианса и те трябва да са наясно с това. Оценявайки риска от ескалация в случай на изпращане на войски в Украйна, той отбеляза, че в тази ситуация сблъсъкът между Русия и НАТО би бил неизбежен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!