Съдия заплаши официално Тръмп със затвор!

Доналд Тръмп

В понеделник съдия от Ню Йорк заплаши със затвор бившия президент Тръмп след поредното му нарушение на заповедта за мълчание по наказателното дело за „Мълчаливите пари“ (обвинение срещу Тръмп, че бил дал пари на порнозвезда да си мълчи преди изборите през 2016 г., за да прикрие сексуална среща през 2006 г. с нея бел.ред), пише Axios.

Съдията Хуан Мерчан, който наблюдава историческия процес, отправи забележителното предупреждение за затвор и глоби Тръмп с 1000 долара за десетото му нарушение на заповедта.

„Оттук нататък този съд ще трябва да обмисли санкция за лишаване от свобода“, заяви Мерчан в понеделник.

„Последното нещо, което искам да направя, е да ви вкарам в затвора“, каза Мерчан.

„Вие сте бившият президент на Съединените щати и вероятно и следващият президент“.

Мърчан предупреди, че „продължаващите умишлени нарушения на разпорежданията на този съд от страна на Тръмп заплашват правораздаването и представляват пряка атака срещу върховенството на закона“.

„Не мога да позволя това да продължава“, заяви Мерчан.

Заповедта за забрана за изнасяне на информация ограничава Тръмп да коментира свидетели, прокурори, съдебни служители и съдебни заседатели, участващи в делото.
Решението на Мерчан идва по-малко от седмица, след като Тръмп беше глобен с 9000 долара за девет други нарушения на заповедта за забулване.

Прокурорите твърдят, че Тръмп многократно е нарушавал заповедта за изнасяне на информация по делото, включително чрез публикации на Тръмп в социалните медии, които изглежда атакуват ключови свидетели по делото.

По време на изслушването миналата седмица Мерчан предупреди, че ще „наложи наказание лишаване от свобода“, ако Тръмп продължи да нарушава заповедта за мълчание по делото.
Съдията каза в понеделник, че мерките за сигурност и други стъпки, които ще бъдат необходими за затварянето на Тръмп, „ще бъдат разрушителни за това съдопроизводство“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!