Съдът в Париж въздаде справедливост за Брижит, която твърди, че е жена срещу тези, които са убедени, че е мъж

Съпругата на френския президент Еманюел Макрон Брижит вероятно е получила морално облекчение по съдебен път относно обществените съмнения за пола си. Това става ясно от местната медия BFMTV днес, 12 септември.

Телевизията информира, че две медиумки, които всъщност се представяли за една, а именно Наташа Рей и Делфин Гегус били осъдени от парижки съд. Контактьорките със свръхестественото заявили преди време, че Брижит не е жена, а мъж.

Глобата към двете медиумки била 13 500 евро. За клевета.

Става ясно, че Брижит, която твърди, че е жена, ще получи 8000 евро обезщетение от контактьорките със свръхестественото. Те дължат и 500 евро условна глоба, както и 5000 евро обезщетение на брата на Брижит Жан-Мишел Троньо.

Той вероятно също се е засегнал от разкритията на Наташа и Делфин, които се представят за една с името Рой.

Брижит се закани през януари 2022 г. да търси правата си по съдебен ред, след като почувствала нанесени морални щети, заради – клеветите.

Публикации, в които се поставя под съмнение женския пол на Брижит се появиха във френската преса още, когато съпругът ѝ Емануел стана президент през 2017 г.

Очевидно търпението ѝ се е изчерпало чак пет години по-късно.

Става ясно, че Брижит, която твърди, че е жена, е подала още един съдебен иск, а именно „за нарушаване на правото на личен живот и правото на изображение.“ Той обаче е бил отхвърлен от съда. Не е ясно, дали заради правото на личен живот на съпругата на Макрон, или за правото и на изображение.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!