Съдът за Тръмп: Виновен! Грози го затвор.

Доналд Тръмп

Съдебно жури в Ню Йорк призна бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който планира да се състезава за поста по време на изборите тази есен, за виновен във финансови измами при плащания на порноактриса Сторми Даниелс, съобщи CNN.

Сега Тръмп е изправен пред до четири години затвор. Дебатът е продължил близо 12 часа. В резултат на това журито призна Тръмп за виновен по всичките 34 обвинения. Какво точно ще бъде наказанието за Тръмп все още не е известно. Обявяването на официалната присъда е насрочено за 11 юли.

Тръмп не признава вината си. Той обяви присъдата за „позор“ и „нагласен процес“: „Не сме направили нищо лошо. Аз съм много невинен човек“, заяви бившият президент, след като излезе от съдебната зала.

За присъдата си той обвинява настоящия президент на САЩ и негов основен опонент на предстоящите избори Джо Байдън.

„Цялата ни страна сега е манипулирана от администрацията на Байдън, за да нарани или навреди на опонент, политически опонент“, подчерта Доналд Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Майк Джонсън, вече отговори на решението на журито. Той нарече присъдата на бившия президент Доналд Тръмп „срамен ден в американската история“.

„Американският народ приема това като закон и знае, че е грешно – и опасно. Президентът Тръмп с право ще обжалва тази абсурдна присъда – и ще спечели!“ – заяви Джонсън.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е обвинен във фалшифициране на записи, за да скрие плащането на тайни пари на порнозвездата. Това се случва няколко седмици преди президентските избори през 2016 г., в резултат на които Тръмп оглави Белия дом.

Прокурорите твърдят, че 130 000 долара са били платени на порно актриса, с която Тръмп твърди, че е правил секс десетилетие по-рано, за да се предотврати негативното отразяване на Тръмп в новините.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!