Русия е готова да предостави помощ на децата, евакуирани от Палестина

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Русия е готова да окаже помощ на децата, евакуирани от Палестина, но досега не са постъпили молби, заяви в сряда детският омбудсман на страната Мария Лвова-Белова, съобщи Анадолската агенция.

По време на среща на Комисията за защита на правата на детето на Общността на независимите държави в Минск, Беларус, Лвова-Белова заяви, че към момента не разполага с данни за руски деца в зоната на палестинско-израелския конфликт.

„Изразихме желанието си да подкрепим и да помогнем, ако е необходимо… Ако възникне такава необходимост, ние сме го казали още в самото начало, че сме готови да се включим и да помогнем“, каза тя.

Във вторник Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) алармира за нарастващия брой смъртни случаи на деца в Ивицата Газа от 7 октомври насам, когато напрежението между Израел и Палестина прерасна във въоръжен конфликт. Във вторник говорителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър заяви на пресконференция в Женева, че Газа „се е превърнала в гробище за деца“ и в „ад за всички останали“.

Тази седмица израелската армия разшири въздушните и наземните си атаки срещу Ивицата Газа, която е подложена на непрестанни въздушни удари, откакто палестинската групировка Хамас започна изненадваща офанзива срещу Израел на 7 октомври.

Израелските въздушни удари по Газа многократно са били насочени срещу болници, жилища, джамии и църкви. Съгласно Женевската конвенция нападенията срещу болници са строго забранени. Оттогава досега в конфликта са убити над 10 хиляди души – 8525 палестинци, включително 3542 деца, и 1538 израелци.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международните призиви за прекратяване на огъня.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!