Руснаците заграждат в блато ВСУ преди Покровск

В Покровско направление, руските войски напредват, макар и внимателно, като избягват към този момент фронтални атаки. Това пише украинския военен аналитичен канал в Телеграм Мilitary Аnalytics.

Причината за това е в стратегията им в търсене на пролуки в украинската защита, заобикаляне на позициите им в блатиста местност, натрупване на сили и обкръжаване.

Става ясно, че на север от езерото Борисовка руснаците са окупирали район с ширина до около 1,6 км.

„Руските войски се придвижват към северната част на град Горняк – на картата се появяват „клещи“, които могат да обхванат редица укрепления на ВСУ в няколко населени места и да ги отрежат от снабдяване“, пише Мilitary Аnalytics

От картата става ясно, че руснаците все повече скъсяват разстоянието до ключовия град Покровск. 

В посока Торецк руските войски са си върнали контрола над завода за фенол в село Ню Йорк, допълва каналът. По рано, бойци от батальона „Азов“ на Украйна беше успял да си го върне от руснаците, но днес той отново е в руски ръце.

 

Мilitary Аnalytics допълва, че знамето на Русия е издигнато и се вее над завода.

Междувременно стана ясно, че руските въоръжени сили продължават сериозно с настъпателните операции в Донецката народна република. Те са овладели четири нови стратегически важни населени места, а именно Красногоровка, Григоровка, Галициновка и Водяное, информилат от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!