Руснаците влязоха в Угледар! Водят се ожесточени битки в града. ВИДЕО

Руските десантчици са нахлули още късно снощи в град Угледар става ясно от съобщенията на редица канали в Телеграм. Те са пробили защитата на Въоръжените сили на Украйна. От среднощ досега интензивните битки не са спирали.

Руснаците напредват къща по къща, блок след блок и улица след улица, пишат руски канали в Телеграм. От публикуваните карти става ясно, че са още в кварталите на града, но не спират да напредват към вътрешността му и към този момент.

Десантните части са действали с подкрепата на артилерия, която интензивно е обстрелвала украинските позиции, докато паднат. Към този момент боевете се водят както в покрайнините, така и в жилищните райони, което значително усложнява напредъка им.

Украински военни се опитват да оправдаят навлизането на руските войски в град Угледар с това, че те били използвали авиационните бомби ФАБ, за да могат да пробият защитата на ВСУ. Но от кадрите, които публикуваме във видеото в края на новината, не се вижда да има сринати блокове, а това щеше да е резултат от използването на бомбените чудовища. Затова информацията надали отговаря на истината. За сметка на това може да я определим, като интересен ход на украинските военни да оправдаят скорошното си и вероятно неминуемо поражение в града.

Информацията за използването от руснаците на ФАБ е съобщил не кой да е, а ръководителят на Центъра за противодействие на дезинформацията на Украйна Андрей Коваленко, цитиран от РБК-Украйна. Той е пояснил, че Угледар е бил удобен да бъде защитаван заради разположението си нависоко, но руските бомби променили преимуществото на силите.

Същевременно, позовавайки се на информация, която бе публикувана от КритичноБГ, цитирайки украинският телеграм канал на военна тематика Deep State, можем да обясним падането на защитата на ВСУ.

Най-вероятно това е станало, защото не пристигна ротация, която да смени изтощената вече 72-ра механизирана пехотна бригада на украинците. Тя дръпна ключови резерви от силите им на териториалната отбрана на Угледар. Ето защо, не са успели да да удържат настъплението на руснаците.

Разбира се не е изключено руските сили да са пуснали и бомби ФАБ, това ще стане скоро потвърдено, ако наистина е било така, но

падането на украинската защита най-вероятно е следствие на очевидна стратегическа грешка!

Сайтът Pronews отбеляза, че руснаците могат да се похвалят със сериозни подвизи, защото само за два месеца постигнаха много по-голямо настъпление и като бързина, и в дълбочина, отколкото за послединте две години, което е неоспорим факт. Всъщност Курската офанзива на ВСУ на практика оголи фланговете на украинците в района на СВО!

Падането на Угледар ще е още по-голям бонус за руснаците, защото това предлага много предимства и много възможности след това.

Те могат да окупират цял ​​южен Донецк, да създадат отбрана в дълбочина и да напреднат стотици километри до град Запорожие, пише Pronews, като се позовава на военни информационни масиви.

Теренът след града е равнинен и трудно подлежи на сериозни укрепления от украниците. Точно същото важи и за Покровск, с изключение на това, че отваря пътя към град Днепър. И там районът, който следва, е низинен до река Днепър.

Падането на Угледар също позволява лесното обкръжаване на Покровск от изток.

Угледар, подобно на Покровск, беше използван като център за снабдяване на украинските сили в Северен Донбас!

Известният руски блогър Юрий Подоляка също коментира ситуацията с Угледар в своя профил в Телеграм. Ето какво написа той:

Нашите части продължават да разгромяват врага в посока Угледарск. Вчера успяхме да установим пълен контрол над мина „Южнодонбаска“ № 3, както и да навлезем в източната част на града.

На запад продължаваме да притискаме частите им, като не позволяваме на ВСУ да продължи да снабдява гарнизона си.

Има информация, че противникът, разбирайки, че Угледар е обречен, постепенно (на малки групи)  изтегля оттам най-боеспособните си части (те са малко и той винаги се отнася към тях с трепет), като прикрива това изтегляне с мобилизираното „месо“ (т.е. с необучените новобранци ловени по улиците на градовете и селата, бел. ред.).

Ако това е вярно, ще се разбере още днес-утре по динамиката и щурма на града. Ние стискаме палци и се молим за момчетата.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!