Руснаците влизат в предградията на Покровск!

Руснаците навлязоха в предградията на Покровск! Руските военни сили вече са навлезли в крайните северни квартали на украинския град Покровск. Това съобщи сайтът Pronews, позовавайки се на военни кореспонденти в Телеграм.

По-рано стана ясно, че руснаците са успели да пробият украинската защита в Калиново, Птичие, Мемрик и Карловка.

Покровск е основна отбранителна крепост на украинците в Донецк. Същинската битка предстои да почне до дни. КритичноБГ припомня, че градът е основен логистичен център за снабдяване на ВСУ в целия регион и, ако падне това ще изложи украинските бойци на сериозен риск.

Към този момент руснаците са само на 11 км. от центъра на Покровск.

Нахлуването в покрайнините в Покровск става на фона на тоталния шок на украинците от руския ракетен удар с Искандер-М в Полтава, който причини най-големите загуби на техни войници и военни, както и на членове на НАТО от началото на войната, твърдят военни наблюдатели.

Учебният център, където бяха разположени десетки инструктори от страни от НАТО, беше буквално сринат в по-голямата си част.

В сградата бяха настанени войници и наемници, които се обучаваха на нови системи като ASC 890 AWACS (шведската версия на ERIEYE), които се очакваше да бъдат доставени на украинските ВВС.

Новините съобщават за над 600 убити и ранени, като много от тях са обучители от страни от НАТО като американци и шведи.

Освен това Украйна е в тежка политическа ситуация, след като 6 министри на Владимир Зеленски, включително и първия му дипломат Дмитро Кулеба хвърлиха оставки. До един те се смятат за верни хора на Запада, които го изоставят точно в този кризисен момент!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!