Руснаците са ликвидирали до Суджа елитни американски бойци от частна военна компания

Войниците от руската армия са разгромили в Курския край в близост до град Суджа отряд на американската Частна военна компания Forward. Освен тях те са ликвидирали и подразделение на украинските спецчасти ССО.

Това заяви чеченският боец от спецсилите „Ахмат“ с позивна „Хадес“, пише РИА Новости.

Изданието цитира чеченеца, според който са били ликвидирани няколко хиляди украински и американски войници и стотици единици бойна техника.

„Загубите им са огромни, но те докарват и докарват, още и още“, допълва той. Боецът обяснява, че специално американският отряд е бил специално обучен, а не някакви „изгубили се по завоите грузинци и поляци“, но въпреки това е бил напълно разгромен.

По думите на войника, Киев оголва южния си фронт, като изпраща редица военни бригади в Курск. Това са: 92-ра десантно-щурмова бригада, 106-та бригада за терористична отбрана, нов батальон на 80-та бригада и други.

Предстои, по думите на военния с псевдоним „Хадес“, да бъдат изпратени и 72-ра бригада от Угледар и 47-ма механизирана бригада, цитира го изданието.

Междувременно стана ясно от думите на генерал-майор Апти Алаудинов, че в района на Суджа има няколко десетки чужди военни инструктори.

Днес украинският канал в Телеграм Мilitary Аnalytics пише, че сраженията продължават в Курско направление в нов район, където украинските войски са щурмували отбраната на руските сили край село Весьолое.

Късно снощи Юрий Подоляка също публикува информация за ситуацията около Весьолое в Глушковски район. Според него, украинците са успели да превземат част от селото и да се укрепят в него.

„В този процес ВСУ са претърпели тежки загуби. Но все още имат упоритостта да продължат настъплението си. От тази вечер ние (руските сили) заемаме северната част на селото, а врагът – южната. Той също се опитва да завладее фланговете ни.

Като цяло, трудна ситуация, но засега момчетата се държат.

В района източно от Коренево и Любимовка засега няма особени промени.

Добри новини има и от района южно от Суджа. Има данни, че нашите са дошли тук, в Плехово. Водят се ожесточени сражения за Черкаска Конопелка. Нашите се опитват да превземат селото, но врагът, разбирайки стратегическото му значение за отбраната на Суджа, го държи със зъби и нокти (не щади резерви за тази цел).“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!