Руснаците в листовки към ВСУ в Угледар: Предайте се и ще живеете, иначе ще ви унищожим! Някои ги послушаха… ВИДЕО

Руският блогър Семьон Пегов обобщи ситуацията

Предали се украински войници в Угледар

Руските сили са превзели училищата и автогарата на Угледар, а последните оцелели украински групи са останали да се бият в центъра на града, около паметника на миньорите. Това пише Pronews, позовавайки се на информация от канали в Х, бившата социална мрежа Туитър, които са с военна тематика

Те информират още, че руските войници са разпръснали листовки в целия център на града, като призовават украинските бойци да се предадат, като по този начин ще избегнат излишната кървава баня и загуба на живота си.

Част от военнослужещите на ВСУ вече са се предали, като видео от момента на предаването на някои от тях изтече в социалните мрежи и което сме публикували по-долу в новината.

Руският призив към останалите живи украински войници в Угледар гласи: „Войници от Въоръжените сили на Украйна блокирани в Угледар!

Командването на руските войски се свързва с вас! Угледар е обкръжен, градът е под пълен контрол на нашия огън. Всички пътища, водещи до Угледар, са отрязани, съпротивата ви е безсмислена.

Имате само един шанс да се приберете живи!

Ако се намирате в ИЗТОЧНАТА и ЮЖНАТА част на града, обадете се на канал „ДУНАВ“ на честоти 421.725 и 144.950. Ако се намирате в ЗАПАДНАТА част на града, обадете се на канал „ДУНАВ“ на честоти 416.475 и 148.550.

Руските войници гарантират вашата безопасност. Ще бъде оказана медицинска помощ на всички, които имат нужда.

Всеки, който реши да продължи съпротивата, ще бъде унищожен. Животът ви сега зависи изцяло от вашето благоразумие.“

Продължава след видеото…

Руският сайт с военна тематика Avia.pro също писа късно снощи също по темата. Според информацията, Микула, съосновател на аналитичния проект на украинците в Телеграм „Deep State“, пише, че запазването на Угледар, ключово селище в ДНР, става все по-малко вероятно.

Според него градът може да премине под контрола на руските войски до няколко дни или седмици. Новината идва на фона на засилващите се атаки на руските сили, които продължават да настъпват по фланговете, заплашвайки да обкръжат изцяло украинските части, защитаващи града.

Руски войник, илюстрация

Руски войник, илюстрация

Микула отбеляза, че за успешната отбрана на Угледар е необходимо да се „отсекат клещите“, с които руските войски настъпват от фланговете, но украинските сили нямат достатъчно ресурси, за да им противодействат ефективно. В този смисъл това на този етап е повече от невъзможно.

 

Известният руски блогър Семьон Пегов обобщи снощи в късните часове следната ситуация в района:

„Щурмуване на Угледар. Обкръжаването на украинските окупатори продължава

Продължава мощното щурмуване на града от руски подразделения в посока Угледар.

Руските щурмови групи успешно напредват в източната част на Угледар, оставяйки останалия украински гарнизон в отчаяно положение. Опитите на украинските сили да изтласкат частите на руската армия на югоизточния фланг на града се оказват неуспешни.

През нощта откъм Богоявленка вражески личен състав, състоящ се от до един взвод в БМП, се опитва да пробие от западната част на Угледар, но среща твърда съпротива от страна на руските войски. Това потвърждава факта, че украинските военни са попаднали в капан, без да могат да се оттеглят ефективно.

Малкото останали черни пътища покрай десанта в северната част на града са под твърдия контрол на огъня на руските сили. В момента и двата пътя от Угледар са в сивата зона, което прави ситуацията още по-критична.

 

Украинските военнослужещи на практика се оказаха отрязани от основните пътища и сега не могат да напуснат града без сериозни загуби.

Ситуацията е близка до „полуобкръжение“: руските войски уверено настъпват по фланговете на Угледар, създавайки всички условия за завършване на операцията и пълното освобождаване на града от украинските формирования в близко бъдеще, съобщава „Донбаски партизанин“, заключва известният руски блогър с обобщение за ситуацията в региона.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Евгений Поддубни: Вече минираме и полетата край Угледар. Времето за бягство на ВСУ изтече!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!