Руснаците обкръжават близо 8000 войници на ВСУ край Угледар. Руските сили напредват с километри

Украйна е обявила принудителна евакуация на 31 населени места в районите до Покровски и Крематоорск. Това съобщава Pronews, като уточнява, че над 70% от населението там е проруско.

Вероятността Киев да иска принудително да изсели хората от там, загрижен за живота и здравето им граничи към нулата. По-скоро ще иска да се отърве от тях, но е много вероятно да не иска хората да се присъединят към руските сили или да ги подкрепят с логистика. Страховете на Киев се подсилват и от факта, че ВСУ съвсем излиняват на донбаския фронт.

КритичноБГ припомня, че преди дни стана ясно, че голяма част от населените места, които са насилствено принуждавани да се изселят от Украйна отказаха да напуснат домовете си, защото чакаха руснаците.

Твърди се, че над половината от жителите се противопоставят на изселването. По непотвърдена информация около 27 000 граждани остават в родните си села.

За последните 24 часа руснаците са ликвидирали, т.е. убили и ранили, 745 войници в Донбаско направление, според руското министерство на отбраната. Отблъснати са осем украински контраатаки и са неутрализирани 530 бойци на ВСУ. Руската група „Изток“ е отблъснала две контраатаки и е неутрализирала над 500 украински войници.

Село Заветное в Донецката народна република е в ръцете на руснаците. На запад от Угледар са превзели село Пречистовка.

Бившият служител на службите за сигурност на Украйна Олег Стариков е съобщил, че украинските бойци от три бригади в Донецко направление и по-конкретно близо до Красногоровка и Угледар са почти обкръжени. Става дума за близо 8000 украински войници.

„Напредването на руската армия се измерва В КИЛОМЕТРИ, сега падна Карловка, по-късно ще паднат Нетайлово и Красногоровка. Сега започват да обкръжават нашия гарнизон, има две-три бригади, в които има от 6000 до 8000 войници“, пише Стариков.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!