Руснаците изоставиха слабия алкохол и се върнаха твърдо към водката. В големи количества

Производството на нискоалкохолни напитки в Русия се срина за последните 8 месеца. Това става ясно от изнесена информация на Rosalkogoltabakkontrol, цитирана от Интерфакс.

Оказва се, че продажбите на нискоалкохолни напитки са намалели с над 32% в сравнения със същия период от миналата година, сочат данните. Русия произвежда рекордните 8,95 милиона децилитра от слабия алкохол. Все пак, статистиката сочи, че традиционната бира и сайдер продължават да се купуват от руснаците и при тях няма спад на продажбите.

Не така стои въпросът с предпочитанията към водката от страна на руснаците. Оказва се, че докато падат продажбите на слабоалкохолните напитки, то твърдият алкохол в лицето на традиционната руска водка се увеличава с 2,7 процента, което представлява ЦЕЛИ 48,4 милиона децилитра. Освен нея се качват и продажбите на вино, сочи статистиката.

Продажбите на пенливи вина са скочили с рекордните 31,6 процента!

Бутилирането на коняк нараства със 17,8 на сто, до 5,59 млн. децилитра, а като цяло са произведени алкохолни напитки с алкохолно съдържание над девет процента е с 8,5 на сто повече в сравнение с предната година, т.е. – 71,1 млн. децилитра.

Миналата година количеството продаден алкохол в Русия достигна най-високото си ниво за последните девет години, сочи статистиката.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!