Скандалът се изостря. Руското външно министерство към посланика на България: Ще имате неприятни последици

Руското външно министерство изрази остър протест пред българския посланик във връзка с експулсирането на представители на РПЦ, пише ТАСС.

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната.

Казано му е, че тази антируска провокация на българските власти ще има неприятни последици за София.

„На 25 септември в Министерството на външните работи на Русия беше извикан българският посланик Атанас Кръстин, пред когото беше изразен остър протест във връзка с експулсирането от България под измислен предлог, по кощунствен и оскърбителен начин на настоятеля и двама служители на Подворието на Руската православна църква в София“, се казва в изявление на руското външно министерство.

„Беше отбелязано, че поредната провокация на българските власти, която напълно се вписва в действащите евроатлантически насоки за „борба с руското влияние“, неизбежно ще се окаже с неприятни последици – на първо място за нейните инициатори

В същото време министерството изразява увереност, че плановете на българските власти, „насочени към подкопаване на вековните духовни връзки и традиции на приятелство между народите на Русия и България, нямат перспектива и са обречени на провал“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече