Руското МО с подробности за заповедта за напускане на Авдеевка от ВСУ и „неконтролираното им бягство“

Заповедта на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски за напускане на Авдеевка е издадена чак ден след началото на неконтролираното бягство на украинските войски от града.

Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Руският министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу е докладвал преди това на руския президент Владимир Путин за пълното превземане на Авдеевка край Донецк.

Според военното ведомство от украинските въоръжени сили е освободена територия от 31,75 кв. км. Загубите на украинската армия в боевете за Авдеевка само през последните 24 часа надхвърлили 1,5 хиляди военнослужещи.

Отбелязва се, че само отделни разпръснати части на украинските войски са успели да изоставят оръжията си и да напуснат Авдеевка под обстрела на руските въоръжени сили.

„В момента се предприемат мерки за окончателното прочистване на града от бойци и блокиране на украинските части, които са напуснали града и са се установили в Авдеевския коксохимически завод“, добави Конашенков.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!