Руските войски са ликвидирали подразделение на елитните британски спецчасти SAS по донос на украинци

Руските войски са ликвидирали британско подразделение на специалните сили, сражаващо се заедно с украинската армия, по време на атака, съобщи руският военен учен Константин Живков. Британските подводни диверсанти са били разположени в Одеса.

Във вторник руските военновъздушни и космически сили унищожиха британско специално подразделение SAS в Одеса. Това потвърди също и Константин Сивков, член на Академията на военните науки на Русия, вицепрезидент на Академията на ракетните и артилерийските науки по информационната политика, съобщава RT.de.

По думите му в резултат на прецизния удар са загинали 18 британски военнослужещи от специалните сили, а други 25 са били ранени.

Според Сивков това са били „подводни диверсанти, елитът на британската диверсионна общност“.

„Такива специалисти са много малко, само 100-120 души в цяла Великобритания. Това беше много сериозен удар, но не за Украйна, а за Великобритания“, подчерта той.

На мястото на инцидента пристигнаха англоговорящи следователи, което според Сивков показва, че британците вече нямат доверие на украинците.

Има информация, че именно украинските войници са предали на руската страна подробности за местоположението на специалните сили SAS. Според него това означава, че сред войниците на украинската армия вече има саботаж.

По време на неотдавнашната среща на върха на НАТО във Вашингтон членовете на алианса взеха „агресивни“ решения, които демонстрираха готовността на военния алианс да воюва с Русия в Украйна и да използва военна авиация, каза Сивков. В резултат на това те разбират, че ако „не решат проблема с Русия сега, ще останат встрани от историята в един многополюсен свят“.

В случай на тяхното поражение те ще трябва да бъдат равнопоставени с останалите държави, подчерта експертът. „А те не могат да направят това. Затова трябва да се борят.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!