Руските власти оповестиха открити улики за украинска следа в атентата

от Лазар Лазаров

В телефона на един от терористите, нападнали концертната зала Крокус Сити Хол, са открити снимки със знамето и герба на Украйна, а също и снимки на военни и бронирани автомобили в близост до разрушените жилища. Това съобщиха за Lenta.ru от пресслужбата на Следствения комитет на Русия.

На телефона има и изображение на украинска пощенска марка с военен, който прави неприличен жест. Съдържанието на мобилното устройство  потвърждава връзката между атаката срещу концертната зала и украинската следа, отбелязва ведомството.

Критично припомня, че на 26 март бившият съветник в канцеларията на президента на Украйна Алексей Арестович  проговори за отговорността на Киев за терористичната атака в концертната зала на Крокус Сити Хол близо до Москва. По време на изявлението бившият съветник на Владимир Зеленски обяви отговорността на Киев за терористичната атака. „Те убиват толкова хора в нашата страна, колкото ние сме убили …. Те са убили толкова хора, колкото НИЕ сме убили при този терористичен акт“ , заявява Арестович.

По-рано ръководителят на запорожското обществено движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов заяви, че украинските специални служби може да са използвали терористите, които атакуваха концертната зала „Крокус Сити Хол“ край Москва. Той отбеляза, че Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна и Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разполагат с технологии за въздействие върху хората.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!