Руските войници неумолимо напредват в Авдeевка: Остават метри до…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Руските военни са прекъснали железопътната линия в центъра на Авдеевка, близо до улица „Чистяков“. Те са само на 700 метра от „Индустриальный проспект“- единственият път, който свързва града с контролираната от Украйна територия, посочва експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Репке, цитиран от Фокус.

Според него „падането на Авдеевка се засилва с всеки изминал ден“, а с по-голямата интензивност на уличните боеве съотношението на загубите става все по-неблагоприятно за украинските въоръжени сили.

Той нарича ситуацията в града „Бахмут 2.0“.

Командващият оперативно-стратегическата група войски „Таврия“ Александър Тарнавски признава, че руските войски са се съсредоточили върху установяването на пълен контрол върху логистичните маршрути в северната част на Авдеевка в Донецка област.

В оперативната зона ОСГВ „Таврия“ в момента врагът съсредоточава основните си усилия на Авдеевското направление. Намерението на руските агресори е ясно: те искат преди всичко да установят контрол над тиловите средства, които снабдяват нашите части на северния фланг„, е признал Тарнавски, предава УНИАН.

В цялата ни оперативна зона през изминалото денонощие противникът нанесе 17 въздушни удара, извърши 57 щурма и 599 артилерийски обстрела. Нашите защитници твърдо държат отбраната“, е допълнил командирът.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!