Руските сили са ударили хотел с чужди наемници в Николаев и пристанището

Руските въоръжени сили са ударили корабостроителен завод и хотел с англоговорящи наемници в Николаев, съобщи за РИА Новости координаторът на местния ъндърграунд Сергей Лебедев.

Жителите на Николаев съобщават, че взривове се виждат в посока на завод, където според съпротивата живеели и се обучавали морски пехотинци. Също така там се е извършвал монтаж на водни дронове„, твърди събеседникът на агенцията.

По думите му ударите са били нанесени в 4:30 ч. в неделя, като експлозията с втора детонация е станала откъм речното пристанище на Николаев. Преди около месец там са се извършвали разтоварващи и товарни операции, като опашката от камиони се е извивала на повече от два километра, освен това са преминали два влака, всеки с около двадесет цистерни с гориво и смазочни материали.

Другият удар е регистриран в хотел, в който живееха повече двадесет англоговорящи чуждестранни наемници“, добави Лебедев.

Руските военни обстрелват обекти на енергетиката, отбранителната промишленост, военната администрация и комуникациите в цяла Украйна. Както подчерта говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков, в сраженията с ВСУ армията не удря жилищни сгради и социална инфраструктура, припомнят от агенцията.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!