Руски войник взривил граната под себе си, за да не се предаде в плен. ВИДЕО

В Телеграм канала „Военни дела“, администраторите публикуваха видео, на което се вижда, че руски войник, дръпва предпазителя на граната и ляга върху нея, с цел да го разкъса и да загине. Телеграм каналът пояснява, че войникът е направил това, „за да не попадне в плен“ на украинците.

От самото начало на видеото става ясно, че дрон пуска снаряд върху местоположението на войника, но мъжът оцелява. След това от кадрите се виждат пламъците зад военослужещият, както и действието с което той слага край на живота си.

Видеото е публикувано с краткия пояснителен текст: „Не се предаде и остана непобеден. Военнослужещият от Въоръжените сили на Руската федерация постави под себе си граната, като не пожела да се предаде в плен“

В коментарите си, естествено руснаците го признават за герой

„Вечна слава за героя. Царство му небесно!“, пише един,
„Безкраен героизъм и смелост“ – коментира друг.
„Вечна памет. Прости ни сине, че се случва така, че войната отнема синовете ни. Поклон. Бог да успокои душата му.“

Дотук с патоса! КритичноБГ обръща внимание към логичния въпрос, който следва, кой и как е снимал трагедията? Нека ние да подложим на съмнение достоверността на информацията, а не хрантутниците фактчекъри, които единственото полезно нещо, което правят е да ядат американските милиони в грантове. Или както се казва, не е виновен хитрецът, който яде баницата, а глупакът, който му я дава!

Възможно е видеото да е и най-обикновена манипулация.

Същевременно, вчера в свое включване от фронта за ТВ „Россия“, ген.-майор Апти Алаудинов заяви, че от взетите телефони на предалите се украински войници, руснаците събират ценна информация за поведението на участниците във ВСУ.

По думите му, от кадрите се виждали всичките им извършени престъпления и безобразия, тъй като украинците обичали да се записват на видео. КритичноБГ припомня, че руският президент Владимир Путин издаде указ, с който абсолютно забрани ползването на телефони от руските войници на фронта, както и камери, с цел да не се записва нищо, вероятно именно, за да не попаднат кадрите в украински ръце. Можете да си пррипомните новината: ТУК

Вчера бяха публикувани видеа в Телеграм, в които украински войници крадат от магазините на селата в Курска област, каквото им попадне, като най-обикновени мародери.

От анонса към тях става ясно, че те е изтеглени от телефоните на предали се украински войници в плен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!