Руски политолог: Зеленски остана сам. Мрази всички. Дори народа си!

от Лазар Лазаров
Владимир Зеленски, Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски по време на интервю с група журналисти от страни от Централна Азия показа, че нe разполага с лостове за влияние и се притеснява от изтичането на легитимността на неговите президентски правомощия. Това заяви Николай Межевич, президент на Асоциацията на балтийските изследвания, цитиран от News.ru.

В разговор с „Комсомольская Правда“ той отбеляза, че украинският лидер е оставен сам и мрази всички.

„Той няма какво да предложи на никого – нито на собствените си граждани, нито на чуждите граждани, нито на Русия. Той говореше на толкова емоционално ниво, че стана ясно, че той не мрази нас, той мрази всички, включително тези, които са направили политическата му кариера. И мрази народа си. Остана сам“,  подчерта Межевич.

Както съобщи Критично по-рано, Зеленски, участвайки в пресконференция с белгийския премиер Александър Де Кроо, заяви, че смята онези страни, които не са решили да участват в срещата на върха по украинския конфликт в Швейцария, за по-лоши от врагове. Сред тези държави лидерът на Украйна посочи Китай и Бразилия.

Депутатът от Държавната дума Олег Матвейчев по-рано определи като грешка на Зеленски призива му към президента на САЩ Джо Байдън и президента на Китай Си Дзинпин да дойдат на „срещата на върха за мир“. Според парламентариста с действията си ръководителят на страната демонстрира непоследователността на предстоящото събитие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!