Руски хакери разказаха играта на сайтовете на френската жандармерия и Агенцията им за… киберсигурност, заради Дуров

Налице е вълна от кибератаки срещу уебсайтове на френското правителство след ареста на основателя на Telegram Павел Дуров на летище Льо Бурже. След хакването на сайта на Националната агенция за киберсигурност, хакерската група EvilWeb атакува сайта на френската жандармерия.

Сайтът на жандармерията беше недостъпен днес над шест часа. Френски ИТ специалисти се опитаха да възстановят работата, като преместиха сайта на нови сървъри.

Хакерите обаче бързо ги откриха и дезактивираха отново цялата сложна инфраструктура, включително прокси сървъри, балансьори на натоварването, FTP сървъри, DNS сървъри и VoIP системи.

Всички ключови елементи от сървърната архитектура бяха хакнати, което доведе до значителни смущения в работата на жандармерията, пише Avia.pro

Критичнно припомня, че в деня на задържането на Дуров хакери организираха DDoS атаки на уебсайтовете на няколко френски правителствени агенции, писа Le Parisien.

DDoS атаките са насочени към прекъсване на работата на сървърите. Хакерите изкуствено създават лавинообразно увеличение на заявките за онлайн ресурс, за да увеличат натоварването върху него и да го накарат да се провали.

Хакерите са атакували портали за обществени услуги, Агенцията за безопасност на лекарствата и здравните продукти (ANSM), Confédération Paysanne (земеделски съюз), ежедневника Voix du Nord, както и онлайн системата за назначаване на пациенти Doctolib.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!