Руската армия се хвали: „Имаме нов трофей“. Нямали си немска БМП „Marder“. ВИДЕО

Руската армия е превзела селата Тоненкое и Орловка в Авдеевския район на Донецка област. Това съобщава експертът на BILD по анализ на отворени данни Юлиан Рьопке. „Този ​​пояс, който трябваше да бъде оборудван като защитен пояс, падна под ударите на руската армия, която успя да продължи напред с масирано използване на хора и техника, значителна част от която беше загубена“, пише той.

Според анализатора битката за Бердичи продължава. Тоненкое и Орловка се намират на около 5 км западно от Авдеевка.

Междувременно Русия се похвали, че операцията по извеждане от линията на бойното съприкосновение на пленената бойна машина на пехотата (БМП) германско производство „Marder“ вече е факт. 

„Получихме заповед да се организира изтегляне на машината тип евакуация, но да не се рискуват отново хората. Направихме разузнаване, къде се намира машината и в какво състояние е. Взводът натоварен съъс задачата я завърши успешно. До този момент това е първият и единствен екземпляр на подобна машина, тя е напълно изправна и в движение”, каза заместник-командирът по техническите въпроси с позивна „Казбек“.

Произведеният в Германия военен „трофей“ тежи повече от 30 тона, поради голямото си тегло машината е била заседнала в лепкава почва и е била изоставена от Въоръжените сили на Украйна. Щетите по Marder са били незначителни. Украинските въоръжени сили се опитали да унищожат оборудването при отстъпление, но не са успели.


Източници: Фокус и Известия

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!