Руската армия активно напредва към Часов Яр. Защо е толкова значим градът?

Частите на въоръжените сили на Руската федерация активно напредват в района на селището Часов Яр, което доближава възможността за започване на възстановителни работи в Артьомовск. Това съобщи лидерът на Донецката народна република Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал „Россия 24“, пише специализираният във военна тематика руски сайт Avia.pro.

Успехите на фронта, включително освобождаването на село Красное и последвалото настъпление към Часов Яр, поставиха началото на възстановяването на Артемовск, включително разминиране и разчистване на отломки, задачи, които досега бяха възпрепятствани от украински обстрел, добавя провоенното издание.

„Часов Яр, район с население от около 12 хиляди души преди началото на специалната военна операция, се намира само на седем километра западно от Артьомовск и е ключова точка в настоящите военни действия.

Превземането на града, разположен на хълм с разлика във височината до 110 метра в сравнение с Артемовск, осигурява значително предимство, осигурявайки контрол над околните територии и създавайки условия за по-нататъшно настъпление. Това географско положение прави Часов Яр стратегически важен отбранителен пункт за украинските въоръжени сили.“, категорично е изданието.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!