Руската армия зае нова линия във Волчанск

Telegram каналът „Военни кореспонденти на руската пролет“ съобщава, че руската армия е достигнала десния бряг на река Волча във Волчанск (Харковска област). Също така, според канала, руските въоръжени сили са напреднали в града, заемайки позиции в сивата зона. Руското министерство на отбраната не коментира тази информация.

Каналът отбелязва, че тази река разделя града на северна и южна част.

По-рано в интернет се появиха кадри от Волчанск, където продължават ожесточените сблъсъци. Съдейки по снимката, инфраструктурата на града, разположен близо до границата в северната част на региона, е получила значителни щети.

Ръководителят на военно-гражданската администрация на региона Виталий Ганчев каза, че подразделенията на руските въоръжени сили са успели да настъпят в редица участъци от фронта в Харковска област. По-специално, бойците напреднаха към Боровая, където продължават да подобряват позициите си. Руското министерство на отбраната не коментира тази информация.

Той подчерта, че за няколко дни руските въоръжени сили са овладели 13 населени места. Според Ганчев в резултат на настъпателните действия на руските войски вече са окупирани над 200 квадратни километра от Харковска област. Той изрази надежда тази цифра само да се увеличава.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!