Русия увеличи главоломно производството на танкове и боеприпаси

Държавната корпорация Ростех е увеличила производството на танкове седем пъти, а обемите на производство на някои боеприпаси са се увеличили 60 пъти. Това съобщи ръководителят на държавната корпорация Сергей Чемезов в ефир на телевизионния канал „Россия 24“, предаде ТАСС .

Само за една година производството на танкове се е увеличило седем пъти, лека бронирана техника – БМП, БМП, бронирани машини – с 4,5 пъти, артилерия, РСЗО – с 2,5 пъти, боеприпаси, някои видове продукти – с 60 пъти„, уточни той.

В края на октомври стана известно , че Ростех е предал на руското министерство на отбраната нова партида бойни машини на пехотата БМП-3, оборудвани с комплекс от допълнителна защита от бронирани екрани и противокумулативни решетки.

През септември концернът „Калашников“ обяви откриването на нови обекти за производство на управляеми артилерийски снаряди. Новите съоръжения ще увеличат производството на прецизни боеприпаси.

През август холдингът „Високоточни комплекси“ говори за увеличаване на доставките на бойни машини БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ за руските въоръжени сили .

Междувременно, водеща европейска отбранителна компания твърди, че военно-промишленият сектор на Европа ще се нуждае от повече от десетилетие при сегашния темп на производство, за да задоволи нуждите на Киев от артилерийски снаряди.

Журналисти от украинския портал Defense Express анализираха доклад на норвежкия производител на боеприпаси Nammo, според който в момента цяла Европа е в състояние да произвежда около 500 000 артилерийски снаряда годишно. Междувременно търсенето на Украйна е около 600 000 на месец.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече