Русия удари със свръхмощна бомба контролния център на ВСУ в Донецк

Руските въоръжени сили нанесоха удар с фугасна авиационна бомба FAB-3000 по местоположението на украинските въоръжени сили в село Новгородское в Донецката народна република (ДНР). За първото използване на боеприпаси стана известно преди две седмици. FAB-3000 е една от най-мощните фугасни бомби в арсенала на ВВС, пише Lenta.ru

Телеграм каналите, отразяващи ситуацията в зоната на специалните военни операции (СВО), публикуваха видеозапис от момента на удара с помощта на FAB-3000 с универсалния модул за планиране и коригиране. Уточнява се, че ударът е бил нанесен по пункта за управление на 41-ва отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили в контролираната от Украйна част на ДНР.

В резултат на удара са унищожени до 60 украински военнослужещи и автомобили.

„Най-мощната фугасна бомба FAB-3000, оборудвана с универсален модул за планиране и коригиране, напълно унищожи мястото за временно разполагане на украинските сили в Ню Йорк“, съобщи Telegram каналът Military Observer .

Русия започна да използва FAB-3000 за първи път преди две седмици

Източници от силовите структури за първи път съобщиха за използването на FAB-3000 в района на СВО преди две седмици. Тогава беше съобщено, че има удар по пункта за временна дислокация на въоръжените сили на Украйна в село Липци, Харковска област.

Основният разрушителен ефект на FAB е като на противопехотна мина. В допълнение към продуктите от експлозията, вражеските обекти се засягат от ударната вълна и фрагментите, получени при раздробяването на корпуса на бомбата. Ф-бомбите имат здрав корпус, който им позволява да пробиват земята и да проникват в етажите на сградите.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!