Русия: За американските дронове в Черно море ще отговарят страните от НАТО

от Лазар Лазаров

Полетите на американски стратегически дронове над Черно море увеличават вероятността от инциденти със самолети на руските въздушно-космически сили, което увеличава риска от конфронтация между НАТО и Русия. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза повишената интензивност на полетите на американски безпилотни летателни апарати над Черно море.

„Това показва все по-голямото участие на САЩ и страните от НАТО в конфликта в Украйна на страната на режима в Киев’, посочват от руското министерство на отбраната

Такива полети увеличават вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което повишава риска от пряка конфронтация между Алианса и Руската федерация“, заявиха от Министерството на отбраната, като подчертаха, че „страните от НАТО ще носят отговорност за това“.

Както съобщи Критично по-рано, експерти, интервюирани от Известия, разглеждат телефонния разговор във вторник между руския министър на отбраната Андрей Белоусов и шефа на Пентагона Лойд Остин като положителен знак, показващ, че комуникацията между двете ядрени сили не е напълно прекъсната.

Те обаче засега не очакват размразяване на отношенията Москва-Вашингтон, особено след неотдавнашната ракетна атака срещу Севастопол, за която Русия обвини Съединените щати. Именно този инцидент може да е повод за обаждането с оглед намаляване на напрежението и избягване на пряка конфронтация между двете страни.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!