Русия предупреди САЩ, че приближават света до Трета световна война

Русия предупреди САЩ, че обсъждането с Киев на възможността да използва ракетите им за удари дълбоко в нейна територия и атаки срещу мирното ѝ население, доближават света до Трета световна война. Изявлението дойде лично от руския посланик в САЩ Анатолий Антонов, а вероятно становището му е съгласувано с ръководството на страната му.

Той бе категоричен, че Киев има за цел да атакува мирното население на Русия, градовете и селата. Антонов добави, че Белият дом не крие, че разузнаването на САЩ „тече като река“ към Украйна.

По-нататък първият дипломат на Москва във Вашингтон добави, че „САЩ прогресивно затъват все по-дълбоко в блатото на украинския конфликт“, а с това ще доведат до там, че те ще пожертват благосъстоянието на американците, прехвърляйки оръжия и боеприпаси за милиарди в Киев.

Антонов е категоричен, че целта на САЩ е да нагнетят напрежението в конфликта между Русия и Украйна, за да предизвикат враждебни действия, които да опитат да доведат до поражение на страната му.

Посланикът обясни, че нито изтребителите F-16, нито ПВО системите HIMARS ще помогнат това да се случи.

Той заключи, че САЩ пренебрегват интересите на страната му и все по-често говорят за възможността, територията на Русия да бъде атакувана с далекобойни оръжия.

Предупреждението на Антонов идва ден, след като стана известно, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е в Киев на среща с президента с изтекъл срок Владимир Зеленски. Американски медии издадоха, че първият дипломат на Америка отива лично, за да разреши на украинеца да използва далекобойни ракети за удари дълбоко в територията на Руската Федерация.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Британските ракети Storm Shadow могат да достигнат до Москва. КАРТА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!