Русия напредна с първата ваксина срещу рак. Започва експериментално лечение на пациенти в различен стадий

Вече са завършени предклиничните изследвания на руската ваксина срещу рак. Това става ясно от думите на академик Андрей Каприн, генерален директор на федералния „Национален медицински изследователски център по радиология“ към Министерството на здравеопазването на Русия. Той е и директор на Московския изследователски институт P.A. Херцен пред РИА Новости, цитирана от Лента.

По думите на академика, не само че са преминати предклиничните изследвания и то напълно успешно, но вече е задвижена процедурата за разрешение на първия етап на изпитанията на лекарството срещу рак от руското Министерство на здравеопазването, става ясно от публикацията.

Академик Каприн е подчертал, че след като бъде разрешен и последния етап, а именно изпитание на ваксината, от този момент Националния медицински изследователски център по радиология ще публикува обява за набиране на доброволци с различни показания и етапи на развитие заболяването, за експерименталното лечение. 

След като бъдат като бъде обстойно констатирано състоянието на пациентите в различните етапи на лечение, ваксината ще получи разрешение за свободна продажба. Това означава, че руските учени са почти на финалната права с намирането на дълго чаканото от хората лекарство срещу рак.

КритичноБГ припомня, че на 15 февруари тази година, руският президент Владимир Πyтин зaяви, чe pycĸитe yчeни ca нa пpaгa нa cъздaвaнeтo нa вaĸcинa cpeщy paĸ. Тогава тoй пoдчepтa, чe тeзи peвoлюциoнни вaĸcини cĸopo щe бъдaт дocтъпни зa пaциeнтитe, ĸoeтo щe oтбeлeжи пoтeнциaлeн пoвpaт в бopбaтa c paĸa.

„Haдявaм ce, чe cĸopo вaĸcинaтa щe бъдe eфeĸтивнo изпoлзвaнa ĸaтo мeтoд зa индивидyaлнa тepaпия“, ĸaзa тогава Πyтин

В редица публикации в научни руски издания стана ясно, че ваксината е широкоспектърна за различни видове рак.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!