Русия изкара ядрени ракетни системи на патрул

ЯРС

Пусковите установки на мобилните наземни ракетни комплекси (ПГРК) „Ярс“ (Ядрена ракетна система) бяха изкарани на маршрут за бойно патрулиране и планово учение в Тейковски (Ивановска област). Това съобщи руското министерство на отбраната на 5 юли.

Подразделението извършва походи на разстояние до 100 километра, организира маскировка и бойно съпровождане. Военнослужещите ще тренират и противодействие на диверсионни и разузнавателни групи.

„Планираните мероприятия по бойна подготовка позволяват да се подобри подготовката на личния състав, сплотеността на формированията и военните части на Ракетните войски със стратегическо предназначение“, обясниха от Министерството на отбраната.

РС-24 „Ярс“ е мобилна или стационарна ракетна система с междуконтинентална балистична ракета с разделяща се бойна глава.

В края на юни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков отбеляза, че основата на ядреното възпиране ще гарантира сигурността на Руската федерация за десетилетия. През същия месец руският президент Владимир Путин заяви, че Русия планира да доразвие ядрената триада като гаранция за възпиране и поддържане на баланса на силите в света.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!