Русия и Китай с важно споразумение

от Лазар Лазаров

Пекин е готов да работи съвместно с Москва за засилване на международното многостранно сътрудничество. Това заяви китайският лидер Си Дзинпин в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Както писа по-рано Критично, двамата лидери проведоха телефонен разговор, в който заявиха, че двете държави се нуждаят от тясно стратегическо сътрудничество, за да защитят сигурността, суверенитета и развитието на интересите си и решително да се противопоставят на намесата на всякакви външни сили.

Путин и Си Дзинпин в телефонен разговор: Трябва да се противопоставим на…

„Китай активно подкрепя работата на Русия като председател на БРИКС през 2024 г. и е готов да задълбочи международното многостранно сътрудничество с Русия“, отбелязва Си, цитиран от CCTV.

Според китайския лидер, Пекин е решен да обедини усилията си с Москва, за да осигури истинска многополярност и да допринесе за нейното равноправие.

Китай и Русия съвместно ще насърчават “ приобщаваща икономическа глобализация и ще допринасят за развитието на глобалната система за управление в по-справедлива и разумна посока„, отбелязва още китайският лидер.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!