Русия гони американски дипломати от високите етажи

Посланикът на САЩ в Москва Лин Трейси е била извикана в руското външно министерство, където й е била връчена нота за несъвместимостта на действията на първия и втория секретар на посолството с дипломатическия статут. Те са обявени за персона нон грата и трябва да напуснат Руската федерация в седемдневен срок, съобщиха от руското външно министерство.

„На ръководителя на американската дипломатическа мисия в Москва Лин Трейси беше направен твърд демарш с връчването на официална нота относно несъвместимостта с дипломатическия статут на действията на първия секретар на посолството на САЩ Джефри Силин и втория секретар на посолството Дейвид Бърнстейн“, съобщиха от Смоленския площад. – Горепосочените лица са извършвали незаконни действия, като са поддържали връзка с руския гражданин Роберт Шонов, който е обвинен в „поверително сътрудничество“ с чужда държава“.

„На посланика на САЩ е съобщено, че Джефри Силин и Дейвид Бърнстейн трябва да напуснат територията на Русия в срок от седем дни в статут на „персона нон грата“,“ заявиха от руското външно министерство.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!