Румъния пред революция! Дни наред фермери и превозвачи блокират страната и настояват за правата си

Превозвачи и фермери блокират пътища за четвърти ден в Румъния (до вчера включително) заради високите цени на застраховките, горивата и торовете, съобши Еuronews.

Казват още, че много транспортни и селскостопански фирми са пред фалит.

Полицията ги спря на главните пътища към Букурещ, тъй като протестиращите заплашиха да блокират столицата в опит да окажат натиск върху румънското правителство.

Държавните служители казват, че са готови да разговарят с протестиращите, но силите за сигурност са им отказали достъп до Букурещ, тъй като според тях фермерите нямали разрешение да протестират.

Протестите, които започнаха спонтанно в сряда не спират. Фермерите и превозвачите блокираха движението на околовръстния път на Букурещ и входните артерии на редица големи градове, посочва телевизия Диджи 24, позовавайки се на представители на протестиращите.

Новинарският сайт Зиаре отбелязва, че много шофьори, които са участвали в протеста на Околовръстното шосе в Букурещ в петък, са останали и през нощта в камионите си, за да продължиха протеста и в събота.

„В района на село Афумац (окръг Илфов) има колони от камиони, готови да излязат на пътя. Имаме информации, че някои колеги от страната идват към Букурещ, други ще протестират в района на своите населени места“, казва под условие на анонимност един от участниците в протеста, информира БТА.

Фермерите се срещнаха вчера с министъра на транспорта Флорин Барбу, но лидерите на превозвачите не отидоха на срещата с министъра на транспорта Сорин Гриндяну и тя беше пренасочена за 18.00 часа.

@coqinux

#romania #protest #fermieri #viral #desteaptateromane #foryou #fyp

♬ sunet original – nasty

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!