Румъния призова Западът да нанесе стратегическо поражение на Русия

от Лазар Лазаров

В речта си на Световния икономически форум в Давос външният министър на Румъния Луминита Одобеску в  подчерта, че Западните съюзници трябва да помогнат за нанасянето на стратегическо поражение на Русия в Украйна в името на собствената си сигурност. Тезите на нейната реч са изнесени от Digi24.

Военната и финансова подкрепа за Украйна от Западните съюзници трябва да продължи „колкото е необходимо“, тъй като въпросът не е само за бъдещето на Украйна, но и за сигурността на цяла Европа, отбелязва румънският външен министър.

„Сега водим пълномащабна война срещу нашия съсед“,  подчертава Одобеску, като пояснява, че Русия се  е върнала към ревизионистката политика в международните отношения. Според нея Русия яростно оспорва международния правен ред, установен след Втората световна война, и се ръководи от остарели концепции за „сфери на влияние“. 

„Русия трябва да претърпи стратегическо поражение в Украйна. Ако това не стане, тя може да не спре до границите на Украйна. За тях (Русия) тази война е идеологически и политически мотивирана“, отбелязва Одобеску.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!