Роб Кенеди: САЩ пратиха Борис Джонсън да саботира мирния договор между Путин и Зеленски

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди младши носи уникална перспектива на политическата сцена. Той смята, че излизането от войната в Украйна би било относително лесно. Всъщност на няколко пъти припомни, че е имало подписано мирно споразумение между Владимир Путин и Володимир Зеленски още  през април 2022 г. и, че именно, заради това руснаците са започнали да изтеглят войските си от покрайнините на Киев. Според него с посещението си в Украйна, бившият атглийски премиер Борис Джонсън е саботирал мирния договор по настояване на Белия дом. Кенеди вярва, че украинският народ е гласувал за Зеленски, защото той е бил кандидат за мир, докато Виктория Нюланд, представител на администрацията на Тръмп, го е принудила да се противопостави на Минските споразумения, пише Time news

 

Кенеди добавя, че Америка трябва да поеме отговорност за действията си в Украйна от 1997 г. насам. Той твърди, че Съединените щати са изиграли значителна роля в провокациите, довели до военния конфликт. Той критикува интервенционисткия подход на администрацията (Белия дом), защото носи загуби на американски ресурс и човешки животи.

 

Кандидатът за президент на Демократическата партия смята, че правителството трябва да се съсредоточи върху вътрешни проблеми, вместо да се намесва в чуждестранни конфликти, което той вижда като източване на ресурси.

Възгледите на Кенеди, относно войната в Украйна са интригуващи, но са критикувани от естаблишмънта. Излишно е да казвам, че той привлече, както обикновено се случва в САЩ по тези въпроси, критиките, че подицията му за Путин и политическата визия за Украйна са по-симпатични на Русия, отколкото на Америка. Кенеди обаче даде да се разбере, че не е апологет на Путин, но вярва, че САЩ трябва да преоцени ролята си в региона. Той призовава хората да обмислят въздействието на американската агресия и интервенционизъм върху украинския народ и света като цяло.

 

Предложенията на Кенеди за намаляване на американското присъствие в чужбина получиха подкрепа от някои кръгове. Съединените щати имат история на намеса в чуждестранни конфликти и разполагане на войски в чужбина, но участието на Америка в тези конфликти е на висока цена. Кенеди предлага прекратяването на участието на Америка в чуждестранни конфликти да спаси животи и ресурси и да позволи на страната да се съсредоточи върху по-значими въпроси като здравеопазване и образование.

 

Едно от предложенията му е да се намали военният бюджет, за да се прехвърлят ресурси към вътрешни програми. Според кандидата на демократите няма нужда Съединените щати да харчат трилиони долари за военни операции в чужбина, докато основната им цел трябва да бъде в услуга на американския народ.

 

Източник: Time news

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!