Робърт Кенеди-младши: САЩ не води хуманитарна мисия в Укрйна, а я унищожава

"Лойд Остин призна, че причината, поради която сме в Украйна, е да изтощим руската армия"

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши изключително остро разкритикува президентът на САЩ Джо Байдън, и водената от него политиката по отношение на военния конфликт в Украйна в интервю за SCALE Global.

Нека да разгледаме политиката на САЩ. Една хуманитарната мисия трябва да означава бърз край на военния конфликт и намаляване на кръвопролитията. Но всяко решение, което вземаме по отношение на Украйна, изглежда има за цел да продължи този военен конфликт и да увеличи кръвопролитията. Всъщност президентът Байдън неотдавна даде да се разбере, че причината да сме в Украйна е да сменим режима на Владимир Путин„, категоричен е Ръбърт Кенеди-младши.

„Неговият министър на отбраната Лойд Остин заяви през април 2022 г., че причината, поради която сме в Украйна, е да изтощим руската армия и да унищожим способността ѝ да воюва навсякъде по света. В действителност това е двадесетгодишната амбиция на неоконсерваторите, които днес обграждат президента Байдън в Белия дом„, казва още той.

Припомняме, че Кенеди-младши обяви на 20 април иска да се съревновава с настоящия президент Джо Байдън за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през 2024 г.

По думите на кандидатът за президент, ако това наистина е война на изтощение, то тя е в пълно противоречие с една хуманитарната мисия. „И в този случай това, което сме направили, е, че сме унищожили една малка държава. Можехме да прекратим този военен конфликт още в зародиш. А сега има всички признаци… Въпреки че Министерството на отбраната на САЩ, въоръжените сили и украинските власти не казват честно броя на загиналите, но по всички признаци те са 350 000.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!