Карлсън за Тръмп: Няма да го спрат! Ще победи, ако не го убият

от Лазар Лазаров

Признаването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за виновен по всички 34 обвинения бележи края на американското правосъдие. Тази гледна точка изрази журналистът Тъкър Карлсън на страницата си в социалната мрежа „X“.

„Внесете ли Третия свят, ставате Третия свят. Точно това видяхме току-що“, пише журналистът в публикация във връзка с присъдата на бившия държавен глава.

„Това няма да спре Тръмп. Той ще спечели изборите, ако първо не бъде убит. Но това бележи края на най-справедливата съдебна система в света“, отбеляза Карлсън.

По думите на журналиста всеки поддръжник на присъдата представлява заплаха за американските граждани. „Всеки, който защитава тази присъда, представлява заплаха за вас и вашето семейство“, обърна се той към американците.

Късно снощи българско време, съдебните заседатели признаха Тръмп за виновен за фалшифициране на документи в рамките на първото наказателно дело. Самият Тръмп заяви в края на изслушването, че това не е нищо повече от фалшификация, зад която стои настоящият президент на САЩ Джо Байдън, който е имал намерение по този начин да се отърве от главния си съперник в предстоящите избори.

Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ, реагира на присъдата на съдебните заседатели в същия ден. Той нарече този ден в американската история „срамен“ и заяви, че събитието е чисто политическо и няма нищо общо със закона.

Конгресменът от Републиканската партия в САЩ и представител на щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн подкрепи мнението му, като написа на страницата си в X, че „няма нищо, от което демократите да се страхуват повече от ново президентство на Тръмп“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!