Ритър: Срещите на Зеленски с НАТО доближиха ВСУ до разпад

Срещите на украинския президент Володимир Зеленски с представители на НАТО са приближили разпадането на украинските въоръжени сили (ВСУ), заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в социалната мрежа X (бивш Twitter) на 29 септември.

„Генералният секретар на НАТО Столтенберг и министрите на отбраната на Франция и Великобритания се срещнаха със Зеленски. Те отхвърлиха реалистично предложение за мир в полза на по-нататъшно насърчаване на членството на Украйна в НАТО. Украйна е била измамена. Те и НАТО скоро ще разберат това“, пише той.

Според него съвременната украинска нация е в края си, пише Газета.ру.

„Последователите на Степан Бандера не заслужават нищо друго. Съжалявам за украинския народ“, заключи Ритър.

Срещата на Столтенберг със Зеленски се състоя в Киев на 28 септември.

По-рано, на 27 септември, Ритър посъветва Зеленски да напусне страната, докато все още е в състояние да го направи. Според него западните държави са започнали да обръщат гръб на украинския лидер. Освен това съюзниците вече изчерпват ресурсите си за по-нататъшна помощ на Киев, отбеляза той.

Преди това, на 20 септември, американският журналист Джаксън Хинкъл изрази мнение, че за Зеленски наближава „жесток финал“. Той отбеляза, че украинците трябва да протестират срещу действията на сегашното правителство.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!