Ритър обясни, защо дори ракетите с голям обсег на действие ATACMS от САЩ няма да помогнат на Украйна

Доставките на ракети с голям обсег на действие ATACMS няма да променят позицията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на фронтовата линия. Това изявление направи бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за канала Judging Freedom в YouTube на 22 април.

Той обясни, че руските военнослужещи имат важно предимство – способността им да се адаптират към всяка ситуация. В частност, когато Вашингтон снабди украинските бойци с ракетна система за залпов огън HIMARS (MLRS), руските въоръжени сили (ВС) промениха подхода си към бойните действия и започнаха лесно да ги унищожават. Същата съдба очаква и АТАСМС, отбелязва бившият офицер от разузнаването.

Дайте на украинците ATACMS и това само ще промени правилата на играта за известно време, след което руснаците отново ще се адаптират и всички реалности на бойното поле ще се върнат към нормалното„, уточни Ритер.

И ако украинският лидер Владимир Зеленски все още смята, че ATACMS ще повлияе на нещо, значи той сериозно греши, подчерта експертът. „Зеленски живее в някакъв фантастичен свят“, заключи Ритър.

На 21 април, ръководителят на комисията по разузнаване на Сената на САЩ Марк Уорнър заяви, че САЩ могат да започнат да прехвърлят оръжия на Украйна, включително тактически ракети ATACMS още следващата седмица. Беше изяснено, че пакетът за помощ ще включва и далекобойни оръжия, включително ATACMS . Той също така добави, че Съединените щати се бият с Русия, като харчат само 3% от бюджета си за отбрана за това и не използват собствената си армия.

На 22 април BBC съобщи, че пакетът от помощи може да включва допълнителни ракетни системи земя-въздух Patriot, ракети с голям обсег на действие ATACMS и артилерийски снаряди. В допълнение, тя може да включва реактивни системи за залпов изстрел HIMARS (MLRS) и евентуално танкове Bradley и бойни машини на пехотата.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!