Ритър: Лично САЩ и Великобритания одобряват целите в Русия за атаки с далекобойни ракети. Ще последва отговор. ВИДЕО

Лично САЩ и Великобритания са тези, които ще одобрят целите за атаки с далекобойните им ракети дълбоко в руска територия. Това заяви във видео интервю с руското издание Известия късно снощи на 11 септември бившият морски пехотинец и световноизвестен военен анализатор Скот Ритър, който си бе наложил известно време медийно мълчание.

Анализът си той направи часове след като английското издание Гардиън съобщи, че правителството на Обединеното кралство е дало зелена светлина на Украйна да използва далекобойните ѝ ракети Storm Shadow за удари дълбоко в територията на Руската федерация. Веднага след това, украинските медии ретранслираха новината. 

Той беше категоричен, че това в прав текст означава, че САЩ и Великобритания атакуват Русия.

Бившият разузнавач на САЩ добави, че това ще бъде изтълкувано от Руската федерация неминуемо като неприемлива ескалация и ще последва отговор от руска страна.

Неговият анализ сочи, че Западът използва с прокси похвати Киев за нанасяне на стратегически удари по Русия, но не ясно, дали са оценили възможностите за отговор от страна на Москва.

Скот Ритър предположи, че Америка не е в състояние да се включи в подобна атака, която той определи като авантюра.

Армейска тактическа ракетна система (ATACMS)

Причината за това е, че, Щатите биха поели огромен риск, защото ако направят грешка по схемата, това да означава смъртта на собствения ѝ народ. Вероятно той има предвид, че ако американските ATACMS ударят примерно столицата Москва, конфликтът може да ескалира с непредвидими последици за САЩ, но добави, че Русия не бива да отхвърля подобна възможност за непремерен риск от страна на Америка и да се подготви за него.

Същевременно Скот Ритър предложи, че Украйна е видно, че все по-бързо губи войната на бойното поле, което създава политически проблеми на представителката на Демократическата партия Камала Харис в президентската битка.

Точно затова отива и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев, за да създаде политическо прикритие

Скот Ритър наблегна, че Вашингтон многократно е заявявал, че не подкрепя атаки над руска територия с далекобойните ѝ ракети, заради високата вероятност от непредвидена ескалация на конфликта. Сега, обаче политиката е взела явно връх над здравия разум и реалността, сочи той и САЩ вероятно са дали зелена светлина за действие на Зеленски.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

СКАНДАЛ! Великобритания е дала право на Украйна да стреля по Русия с делокобойни ракети!

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!