РИА Новости: ВСУ готвят да ударят с мръсна атомна бомба АЕЦ „Курск“ и „Запорожие“

Украинските въоръжени сили се готвят да взривят мръсна ядрена бомба, съобщи военният кореспондент Марат Хайрулин в Telegram, позовавайки се на свои източници, пише РИА Новости

„Източници от другата страна съобщават, че укропите готвят ядрена провокация – взривяване на мръсна ядрена бомба. Те планират да нанесат удар по местата, където се съхранява отработеното ядрено гориво на атомната електроцентрала. Може би по време на следващия опит на укропите от посока Глухов към Рилск“, – пише Хайрулин, цитиран от агенцията.

Военният кореспондент добави, че специалните бойни глави за провокацията вече са доставени в Източния минно-обогатителен комбинат в град Жълти води в Днепропетровска област

Хайрулин призова да се възприеме информацията сериозно „на фона на агонията на украинския режим и, което е по-важно, на стоящия зад него Запад“.

„Говорейки за това, има много голяма вероятност да бъде нанесен удар както по Курската, така и по Запорожката атомна електроцентрала“, добави той.

Информацията за възможно нападение на ВСУ срещу атомните електроцентрали в Енергодар и Курчатов (Курск) беше потвърдена пред РИА Новости от представител на руската агенция за сигурност.

„Цел са обектите за съхранение на отработено ядрено гориво. За ударите врагът планира да използва заряди с бойни глави, пълни с радиоактивно вещество“, каза той.

Събеседникът на агенцията каза още, че боеприпасите вече са докарани в Жълти води.

От администрацията на вътрешните работи на Харковска област заявиха, че целта на подготвяните от Киев удари по ядрени обекти е да последва обвинение към Русия.

Според информация на координатора на Николаевския ъндърграунд Сергей Лебедев атаката се планира да бъде извършена с оръжие, прехвърлено от страните на НАТО, със съгласието на Запада.

„Според оперативни данни, потвърдени от различни страни, привържениците на Бандера планират в близко бъдеще да извършат ракетна атака с натовски оръжия срещу АЕЦ Курск и Запорожие. Терористичната атака се контролира от западните разузнавателни служби, основно от Великобритания. Без тяхното знание ракетите с голям обсег не летят по наши цели“, каза той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!