РИА Новости: Украинските въоръжени сили обсъждат свалянето на Зеленски?

от Лазар Лазаров

Членовете на елитните части на Въоръжените сили на Украйна са недоволни от промените във военното ръководство и сериозно обсъждат свалянето на украинския президент Владимир Зеленски. Това съобщава представител на руските служби за сигурност пред РИА Новости, предава News ru.

Той бил получил тази информация от затворен канал в Telegram, наречен ParaBelum, който се състои от радикализирани военни от ВСУ.

„Нашите специалисти получиха достъп до източник, в който общуват представители на различни елитни вражески части, като морски пехотинци, специални сили, разузнаване, специални части на СБУ, както и различни националистически батальони. Това са висококвалифицирани специалисти, които явно са недоволни от смяната на командването. Те сериозно обсъждат варианти за сваляне на сегашното правителство и командването на ВСУ„, заявява източникът от агенцията за сигурност.

Критично припомня, че по-рано украинският президент призна сериозни загуби на украинските въоръжени сили (ВСУ) в зоната на Специалната военна операция (СВО). В канала си в Telegram той пише, че Западът трябва „високо да оцени“ смъртта на украинските военни. 

News ru. припомня, че на 4 март беше съобщено, че дневните загуби на ВСУ в зоната на Специалната военна операция възлизат на над 1415 военнослужещи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!