РИА Новости: Русия ще накара всички да си платят сметката! Може и да бягате, но ще се доберем до вас!

Виктория Никифорова за РИА Новости

Западняците, които настояват за удари срещу Русия, сякаш живеят в плен на стари клишета от лошо преведени романи на Лев Толстой. Платон Каратаев, прошка, безкористност, несъпротивление на злото чрез насилие – това е всичко. Каквото и да направят руснаците, те няма да отмъстят и ще простят на всички след победата си, това е тяхната загадъчна душа.

На всички тези мечтатели искам да кажа, че руснаците много се промениха през последните десетилетия, а революцията в съзнанието на нашия народ беше завършена от СВО.

Станахме злопаметни и забравихме как се прощават дългове.

Понякога нашето възмездие идва толкова бързо, че никой няма време да го осъзнае. Довечера например три от нашите легендарни планиращи високоексплозивни бомби ФАБ с тегло един тон и половина намериха и удариха сграда, в която бяха разположени украинските специални части. Намирането на останките е трудно, тъй като от сградата, според очевидци, „са останали само стружки и фин бетонен прах“.

Понякога отмъщението не идва веднага – първо плен, щателни разпити, след това съдебен процес и затвор.

Стотици ВСУшници, виновни за убийството на наши пленници и цивилни граждани, вече са осъдени и признати за виновни.

Удар с бомба ФАБ

Работата на един руски следовател изглежда далеч не толкова зрелищна, колкото действието на високоексплозивните бомби ФАБ. Изследване на останките, оглед на местопрестъплението, разпити на свидетели, много документи и доклади. На обществото му се струва, че е някаква бюрокрация: за какво ни е това, ако може (престъпникът) да се „взриви“ и „ пръсне“?

Всъщност украинските престъпници трябва да осъзнаят, че каквото и да си представят за независима Украйна, с тях ще се разправи руското правосъдие. Без излишни ефекти, скучно и бавно, тази машина ще стигне до всички и ще възстанови справедливостта.

Ако е необходимо, този Дамоклев меч ще виси над тях десетилетия наред. Можете да си правите пластични операции, да си купувате нови паспорти, да бягате от държава в държава, все едно ще се доберем до всички.

Предал се украински войник

След края на Великата отечествена война същите бандеровци и други нацистки подръжници бяха залавяни в продължение на много години. Такива престъпления като клането в Одеса, обстрелването на хората в Донецк, ударите по Севастопол и Белгород и нападението над Курска област нямат давност.

Западните господари на Киев трябва добре да разберат това. През 1945 г. руският народ прояви невъобразимо благородство към европейците, които ни нападнаха. Това не беше оценено.

Е, това беше тогава, а сега ще преследваме западните престъпници така безмилостно и безпощадно, както Израел преследва своите врагове. Ето един добър пример за страна, която не може да прости.

Ще трябва да се изплатят и всички дългове – Русия има много сметки за плащане. Никой не е забравил за замразените ни триста милиарда долара; ще има съдилища, ще има процедури, нека растат санкциите за забавено плащане.

Сега в кримския парламент работи специална комисия, която изчислява щетите, нанесени на полуострова от Украйна. Сумата на исковете за прекъсване на водоснабдяването и електроснабдяването, за тероризъм, за опити за блокада вече надхвърля 14 трилиона рубли, но работата още не е приключила.

Украйна няма пари? Тогава сметките ще бъдат представени на западните им господари.

В момента се работи много по обвинението на Германия в геноцид над съветския народ. Всъщност нямаме семейство, в което предците да не са пострадали от ръцете на нацистките престъпници. За всичко това ще се иска и обезщетение. Не бива да забравяме и за васалите на Третия райх, които също ни избиха по време на Великата отечествена война. Време е европейските държави да платят и да се покаят.

„Никой не е забравен, нищо не е забравено“ – тази съветска фраза днес е придобила трагична актуалност: именно затова руските следователи вършат своята дискретна работа, събират се комисии, изискват се и се изготвят документи. Цялата тази скучна бюрокрация има не по-малко поразяваща сила от бомбите ФАБ.

Дмитрий Медведев, юрист по образование, е писал много добре за това:

„Основното тук е неизбежността. Не е толкова важно кога точно ще дойде разплатата. Важна е нейната неизбежност. И то така, че всяко същество, независимо от неговата нация, вяра, гражданство и положение, което е извършило престъпление срещу нашата страна и нашия народ, или всеки мерзавец, който просто крещи „Убийте мирните жители в Курск!“, да знаят, че ще идем за тях, че ще стигнем до тях. 

За да се оглеждат по нощите, да се оглеждат по улиците, да сменят данните си и дори гражданството си, да носят оръжие и да тичат в скривалища. За да се превърнат в болни плъхове…“

Е, след като е постигнат триумфът на правосъдието, ще бъде възможно отново да се включи режимът на Платон Каратаев. Прошка, милосърдие, безкористност – и списъкът може да бъде продължен. Но едва след като нашите ФАБ са поработили върху врага, следователите са приключили рутинната си работа, съдията в мантия ще се изправи и ще произнесе присъдата си. Само в този порядък.

ЗАБЕЛЕЖКА: Орижинално заглавие – Русия ще накара всички да си платят сметката!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!