Макгавърн предупреди: След снарядите с обеднен уран за Украйна следват ядрени бойни глави

Белият дом предава на Киев все по-опасни оръжия. Това заяви правозащитникът Реймънд Макгавърн, който преди това е бил анализатор на ЦРУ, в ефира на YouTube канала Community Church of Boston.

Президентът (на САЩ) казва, че е необходимо да се прехвърлят повече боеприпаси в Украйна. Но ни свършиха 155-милиметровите артилерийски снаряди. Тогава… можем да им дадем касетъчни боеприпаси. И какво ще стане сега? Ние им даваме (на украинците) снаряди с обеднен уран. Каква е следващата стъпка … ядрени бойни глави“, каза Макгавърн.

Той също така добави, че американците „ще се съгласят на всичко“, тъй като те „знаят малко“ за ситуацията в Украйна поради „неточна информация“.

По-рано говорителката на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че снаряди с обеднен уран за Ейбрамс трябва да бъдат в Украйна, когато в страната пристигнат американски танкове, които се очаква да бъдат доставени през есента.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков нарече прехвърлянето на снаряди с обеднен уран от САЩ в Киев престъпно деяние, водещо до ескалация. В началото на септември Пентагонът обяви отпускането на още един пакет военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара.

За първи път в него са включени снаряди с обеднен уран за танкове „Ейбрамс“. Новият пакет от помощи, както заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг, включва артилерийски боеприпаси, противотанкови системи и системи за противовъздушна отбрана. Тя уточни, че танковете „Ейбрамс“ скоро ще пристигнат в Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!