Рей Макгавърн: В САЩ няма експерти по Русия, а обикновени русофоби. Промиха мозъците на американците

В САЩ  има много малко хора, които са наистина експерти по Русия. Това мнение изрази в интервю на 23 август за Dialogue Works бившият служител на Централното разузнаване Рей Макгавърн на въпрос – Колко големи са според вас експертните познания на Запада по отношение на Русия днес?

Той добави, че подобни експерти се предполага, че са на по-зряла възраст били са там и не само да владеят руския език, но и трябва да познават руската култура, история, икономика, социология и пр.

Рей Макгавърн е категоричен обаче, че е налице куп от такива, които се правят на експерти по Русия, но са продукт на русофобско обучение, защото са завършили в Харвард, Йейл или Станфорд.

По думите му, тази констатация е много тъжна, и подкрепи мнението, че в момента Западът и специално САЩ вървят към военна конфронтация с Русия.

Макгавърн добави още, че американците страдат от липса на знания и, „честно казано, от промиване на мозъци, на което са били особено подложени през последните около пет до осем години: цялата тази предполагаема руска намеса в изборите, кибератаки срещу Националния комитет на Демократическата партия и всичко останало.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!