Axios: Републиканци използваха посещението на Зеленски, за да му се присмеят

Украинският президент Володимир Зеленски, който в момента е на официално посещение във Вашингтон, е получил „студен прием“ в Конгреса на САЩ. Това съобщи Axios на 21 септември.

Авторите на новината отбелязват, че предишния ден американските законодатели са се противопоставили на финансирането на Украйна в размер на 24 млрд. долара, докато Киев не представи отчет за изразходването на средствата, отпуснати по-рано от САЩ в помощ на Украйна, пише Известия.

Освен това CNN отбеляза, че председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти се е опитвал да не се появява публично в компанията на Владимир Зеленски.

Десетки републиканци използваха посещението на Зеленски като повод да се отнесат с пренебрежение към исканията на Украйна и да осмеят нейния лидер„, отбелязват журналистите от Axios.

На 21 септември председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин Маккарти отказа да разреши на Владимир Зеленски да направи обръщение към Конгреса поради натоварената и натоварена програма на законодателите. Конгресменът припомни, че Зеленски вече е говорил пред Конгреса в края на 2022 г. По това време председател на Камарата на представителите е Нанси Пелоси, член на Демократическата партия.

По-рано през деня американските медии съобщиха, че отношението на конгресмените към Зеленски се е променило на фона на провала на ВСУ.

Отбелязва се, че след неуспеха на офанзивата на украинските въоръжени сили (ВСУ) американските политици донякъде са намалили оптимизма си по отношение на финансирането на Украйна.

Източник: Известия

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!