Ердоган с директен призив към Израел и Хамас

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Израел и радикалното палестинско движение „Хамас“ трябва да участват в мирна конференция и да проведат преговори, които да бъдат основа за прекратяване на войната. За това призова турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от CNN Türk.

„Нашето външно министерство работи в тази насока. Да се надяваме, че това ще постави страните на различна основа. Разбира се, от самото начало казваме, че в един справедлив мир няма губещи. Не може да има по-благоприятна основа за мир от среща, на която да присъстват всички участници в региона, включително враждуващите страни“, заяви турският лидер.

Ердоган също така изрази съжаление, че палестинците не могат да се върнат в северната част на Ивицата Газа. Той заяви, че е важно да се спазва прекратяването на огъня. Целите изискват преговори с Египет, държавите от Персийския залив и оказване на влияние върху САЩ, така че те на свой ред да повлияят на Израел.

Турският президент изтъкна, че солидарността на страните от региона е важна, за да се „помогне на братята в Газа и да се излекуват раните им“. Той заяви, че ще трябва да се работи по много цели – от възстановяването на инфраструктурата до възстановяването на живота в населените места, които са превърнати в руини.

По-рано Ердоган обяви ООН за неработеща. Той заяви, че Съветът за сигурност на организацията не може да постигне никакви резултати. Президентът на южната ни съседка също така нарече позицията на западните страни по отношение на ситуацията в Ивицата Газа проява на малодушие, като посочи, че „никой не е казал нито дума“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!